PRP терапия или вампирски лифтинг – как собствената ни кръв може да възстанови кожата на клетъчно ниво

PRP терапия или вампирски лифтинг – как собствената ни кръв може да възстанови кожата на клетъчно ниво

Плазмената мезотерапия (Platelet Rich Plasma mesotherapy- PRP) е естествена неинвазивна процедура, използваща растежни фактори, продуцирани от активирани тромбоцити, от които лицето ви може да се нуждае, за да изглежда по-младо и блестящо.

Това се нарича и автоложна мезотерапия, тъй като богатата на тромбоцити плазма се получава от собственото тяло на пациента и по този начин не създава опасност от алергия, реакции на свръхчувствителност или чуждо тяло.

Малко количество кръв трябва да се събере от пациента и да се центрофугира, за да се получи плазмата, която е богата на тромбоцити. След това плазмата се активира с калциеви йони. Активираните тромбоцити са способни да произвеждат растежни фактори и да задействат плурипотентните стволови клетки, които откриват и ремонтират всякакви увреждания на тъканите в третирения областта. Освен това, растежните фактори стимулират пролиферацията на фибробласти и кератиноцити, които произвеждат колаген и еластин, водият до намаляване на  бръчките, стимулират кожата и я предпазват от уврежданията, причинени от времето и околната среда.

Хидратацията, намаляването на хиперпигментацията и подобренията на текстурата и тонуса на кожата могат да се забележат в рамките на няколко седмици след първата сесия, а лицето изглежда по-младо и сияйно.

PRP мезотерапия се използва и при лечение на белези, тъй като растежните фактори имат реконструиращи и регенериращи свойства. PRP мезотерапия видимо намалява белези, причинени от хирургични операции, изгаряния или наранявания. Лекува белези от акне  по лицето, гърба и гърдите. Подобрява външния вид и структурата на стрии, а в комбинация с други лазерни терапии дори може да премахне червените стрии.

Резултатите от този метод продължават по-дълго от традиционните мезотерапии благодарение на неговия автологичен ефект. Докато всички синтетични материали се абсорбират от организма в рамките на 2-3 месеца, автоложната мезотерапия продължава до 6 месеца. Пациентът трябва да повтори лечението в рамките на 4-6 месеца.

PRP мезотерапия води до естествено възстановяване на кожата, без да повлиява на изражението или обема на лицето. Неговото приложение е лесно и безопасно. Няма риск от алергични реакции или имунни реакции, тъй като терапията включва използването на собствената кръв на пациента. Тя елиминира бръчките чрез локално подмладяване на кожата, а не чрез напълване.

Освен лицето, PRP мезотерапия може да се прилага на врата, деколтето, ръцете и като цяло, навсякъде по тялото.

PRP мезотерапия също се използва за лечение на косопад. При третиране с PRP мезотерапия  растежните фактори се умножават, като активират повече стволови клетки и засилва развитието на космените фоликули и по този начин води до растежа на косата. Освен това предотвратява загуба на коса и укрепва съществуващата коса.

Лечението на косопад с PRP мезотерапия  трябва да се повтаря на всеки 4-6 седмици за първите шест месеца (4-6 сесии), а след това веднъж на всеки шест месеца, за да се запази резултатът.

Лечението на косопад с PRP мезотерапия  може да се прилага както на мъже, така и на жени. Отделно от андрогенетичната алопеция (загуба на коса при мъже), PRP мезотерапия може да се прилага и с много добри резултати при алопеция ареата и всички видове дифузна алопеция, като същевременно е идеален за предотвратяване на загуба на коса преди изтъняването на косата става очевидно. След трансплантация на коса PRP  мезотерапия може да бъде приложена, като се подобрява лечебният процес и се постигат максимални резултати. Резултатите са напълно естествени и няма странични ефекти.

PRP мезотерапия е бърза и безболезнена процедура, която предлага впечатляващи резултати, като се възползва от ценния материал на собственото ни тяло.


Още публикации в категория Мона Лиза Представя, Новини

Коментирай с Фейсбук

Подобни публикации

Експресна програма – стройни за лятото! Няколко лесни стъпки, само за един месец
Мона Лиза | 1835 Прегледа

Експресна програма – стройни за лятото! Няколко лесни стъпки, само за един месец

Стройни за лятото – програма „Всичко в едно“ от Мона Лиза
Мона Лиза | 2190 Прегледа

Стройни за лятото – програма „Всичко в едно“ от Мона Лиза

Фейсбук Страница

Последни публикации

Надежда за деца и възрастни, засегнати от ДЦП

Дамски клуб „Мона Лиза“ със специални подаръци за дамите

Кръвен тест за хранителна несъвметимост гарантира активен и пълноценен начин на живот