Персанолазирано хранене, базирано на нашите гени подобрява качеството на живот

Персанолазирано хранене, базирано на нашите гени подобрява качеството на живот

ДНК тестове разкриват опастностите за здравето ни, заложени в генетичния код. Вече можете да се възползвате от ДНК тестовете в МЦ „Мона Лиза“.

Генетичните вариаци не се променят, може да се промени тяхната изява.

Генетичните тестове са авангарден метод за контрол на тегло, здравословен начин на живот, снижаване риска от наследствени заболявания и спорт без травми, за постигане на високи резултати.

Това е изследване на набор от гени, за диагностика, оценка на здравните рискове и предразположеност, за функционирането на съответни процеси. Извтршват се 4 вида ДНК тестове:

 • NGDiet

 • NGHealth

 • NGEstrogen

 • NGSport

Това е един иновативен и доказано работещ метод, койтo дава възможност да се разбере индивидуалната генетична реакция на всеки човек към определен начин на живот, включващи режим на хранене, двигателна активност и необходимост от суплементиране. На базата на получените резултати се разработват персонализирани програми за превенция, хранене и тренировки.

Иследването се извършва еднократно в живота!

NGDiet е тест за контрол на телесното тегло. Включва добре проучени и клинично полезни генни вариации, които влияят на риска от затлъстяване и способността на организма към отслабване. Дава информация как човекa реагира на трите най-ефективни режима на хранене – нискомазнинен, средиземноморски и нисковъглехидратен, абсорбцията и метаболизма на мазнините и експресиране на адипоцит-специфични гени, резистентност към затлъстяване и склонност към атеросклероза, регулацията на липолизата, метаболизма на липопротеините, риск от инсулинова резистентност и захарен диабет от тип 2,  регулация на апетита и приема на храна,  генетичните вариации на рецептора за сладък вкус и др.

NGHealth е създаден, за да помага на специалистите при избора на най-добрия хранителен режим въз основа на уникалната ДНК на пациента. 
 Изследването включва 32 генни вариации, участващи в осем основни биологични процеса. Тези генни вариации оказват значително влияние върху здравето и предразположеността ни към различни хронични заболявания.

 • Диабет тип 2

 • Остеопороза и ревматизъм

 • Злокачествени заболявания

 • Сърдечносъдови заболявания

 • Инсулинова резистентност

 • Наднормено тегло и затлъстяване

 • Реакция към храни – непоносимост към лактоза, метаболизъм на полиненаситени мазнини, чувствителност към кофеин и др.

NGЕstrogen теста е инструмент за превенция и лечение на естроген зависими заболявания. Теста е предназначен за жени, които имат проблеми с поддържането на хормоналния баланс в тялото си и страдат от естроген доминирани заболявания като ендометриоза, предменструален синдром и фиброидни тумори на матката, фиброкистозни и болезнени гърди, цервикална дисплазия и системен лупус еритематозус. За мъже с фамилна обремененост от заболявания на простатата. За жени, които са подложени на хормонално заместителна терапия или приемат хормони под формата на орална контрацепция или друг медикамент.

NGSport е предназначен за спортисти и техните треньори. Дава информация какъв спорт/тренировка да се избере: силов или динамичен, колко бързо e възстановяването, предразположение към травми на сухожилията и другите меки тъкани. Според съвременните схващания, тренировъчните режими биха могли да се променят, така че да отговарят най-добре на нуждите на съответния генотип, тъй като генетичните фактори определят между 50-70% от спортните успехи. Теста е предназначен не само за професионални спортисти, но и любители, трениращи системно и редовно.


Още публикации в категория Мона Лиза Представя, Новини

Коментирай с Фейсбук

Подобни публикации

Експресна програма – стройни за лятото! Няколко лесни стъпки, само за един месец
Мона Лиза | 1835 Прегледа

Експресна програма – стройни за лятото! Няколко лесни стъпки, само за един месец

Стройни за лятото – програма „Всичко в едно“ от Мона Лиза
Мона Лиза | 2190 Прегледа

Стройни за лятото – програма „Всичко в едно“ от Мона Лиза

Фейсбук Страница

Последни публикации

Надежда за деца и възрастни, засегнати от ДЦП

Дамски клуб „Мона Лиза“ със специални подаръци за дамите

Кръвен тест за хранителна несъвметимост гарантира активен и пълноценен начин на живот