Надежда за деца и възрастни, засегнати от ДЦП

Надежда за деца и възрастни, засегнати от ДЦП

Няма официална статистика, какъв е броя на засегнатите от ДЦП лица под 18 години. Редица доклади показват, че между различните институции и организации, предлагащи социални, здравни и образователни услуги липсва координация. Регистър на частните заведения, предлагащи рехабилитационни услуги – няма. Родители и засегнати се информират помежду си.  Тревожните данни, алармираха високо квалифицирания екип на МЦК „Мона Лиза” да потърси решение.

„Проблемите, пред които е изправено обществото във връзка с ДЦП, както и редица други нарушения на нервната система, причинени от инсулт, мозъчна травма, мозъчно-съдови инциденти, увреждания на гръбначния мозък, множествена склероза, паркинсон, полиневропатия, дегенеративни заболявания на нервната система, вродени или фамилни заболявания, тумори на нервната система започват от изписването на пациентите. Следболничната грижа е проблем, който години наред няма решение. Ние намерихме начин да предложим услуги, които са на достъпни цени, в изключителната обстановка на високо-технологично оборудвана клиника.” – съобщават от МЦК „Мона Лиза”. Преди броени дни българският медицински център подписа споразумение за съвместна дейност с гръцкия медицински център за рехабилитация и възстановяване „Анимус“. Клиниката се намира само на 300 километра от София и е оборудван с най-модерната техника за възстановяване и рехабилитация.

МЦ „Анимус“ разполага с 5 медицински отделения с постоянен медицински надзор, пост-интензивен отдел, оборудван с последна технология за 20 пациента е на разположения за пациенти с  нарушения на дихателната система, хронични дихателни заболявания, фиброциститно белодробно заболяване, астма, специфични вродени дефекти, сърдечно-съдови заболявания, заболявания, свързани с възрастта. Към днешна дата над 2 100 щастливи и удовлетворени пациенти са напуснали центъра.

Медицински център „Анимус“ е разположен в Лариса, Централна Гърция на площ от 13 хил. километра. Персоналът се състои от 200 специалисти, които се грижат за пълното физическо, емоционално и социално възстановяване на пациентите. В центъра се намират два басейна за хидротерапия, роботизирания апарат Lokomat, кабинети за психотерапия, логотерапия и лаборатории, в които два пъти седмично се правят медицински изследвания на пациентите. В ценовите пакети, които предлага МЦК „Мона Лиза” са включени транспортни разходи и придружител-преводач.

За повече информация, МЦК „Мона Лиза”, София, ул. „Елемаг” 32, +359 088 4666 655


Още публикации в категория Мона Лиза Представя, Новини

Коментирай с Фейсбук

Подобни публикации

Фейсбук Страница

Последни публикации

Дамски клуб „Мона Лиза“ със специални подаръци за дамите

Кръвен тест за хранителна несъвметимост гарантира активен и пълноценен начин на живот

Персанолазирано хранене, базирано на нашите гени подобрява качеството на живот