„МОНА ЛИЗА МЕДИКЪЛ ТУР”

„МОНА ЛИЗА МЕДИКЪЛ ТУР”

НОВИ ХОРИЗОНТИ ПРЕД ЗДРАВЕТО И КРАСОТАТА

Светът е голям и спасение дебне отвсякъде. И то не само от студа, предстоящите избори и стреса, но и здравно, и разкрасително, и релаксиращо спасение. „Медикъл тур” е иновативна услуга на Академия за естетична хирургия, антиейджинг и клетъчни терапии „Мона Лиза”. За тази истинска здравна революция 2 в 1 – съчетаваща полезното с приятното, разказва Стилияна Басмаджиева.

Стилияна Басмаджиева Докторант по туристически мениджмънт

Докторантката по туристически мениджмънт съчетава любовта си към пътуванията с работата, а опознаването на света е прехвърлила и върху научните си трудове в областта на маркетинга и здравния туризъм. Лекотата, с която говори испански, английски, немски и руски езици я отвежда из местата, които „Мона Лиза медикъл тур” ще разкрие пред вас. Научете от Стилияна Басмаджиева тайните на здравния туризъм и дестинациите, които предлагат най-добрия подход към здравето, лечението, естетичната хирургия и антиeйджинга:

– Какво е „Мона Лиза медикъл тур”?

„Медикал тур” е едно амбициозно начинание на Академия за естетична медицина, антиейджинг и клетъчни терапии “Мона Лиза”, чрез което да дадем алтернатива на нашите пациенти за консултация, лечение или разкрасяване в различни части на света, като същевременно им осигурим всичко необходимо по време на тяхното пътуване. А за тези от тях, които нямат време или възможност за пътуване, или не желаят да обединяват лечение, екскурзия и почивка в едно, ще каним в България различни утвърдени световни специалисти в областта на естетичната медицина и пластичната хирургия, като по този начин нашите пациенти ще имат възможност за голям избор от процедури и лекари.

– С какво „Медикъл тур” е по-различен СПА-туризма, например?

– Общото е че и двата са видове здравен туризъм. Разликата е в мотивите и целите на пътуването на клиента. По-популярният в България СПА- и уелнес туризъм е свързан с процедури за комфорт на тялото и душата, основани на различни природни ресурси и продукти (минерална вода, етерични масла, лечебна кал, вино, шоколад и др.) За разлика от СПА-туризма, при медицински туризъм като основна цел на пътуването се възприема подобрението или възстановяването на здравето чрез медицинска интервенция.

– Оправдани ли са средствата, които пациентът би изразходвал за медицински туризъм?

– Здравето и красотата на духа и тялото са най-добрата инвестиция, която може да направи човек. Тъй като всеки сам за себе си може най-добре да прецени какви разходи е в състояние да задели за дадена интервенция и лечение, ние от „Мона Лиза Медикъл тур” предлагаме големи възможности за избор – запис на час при чужд гостуващ специалист в Академията или посещение на някой от центровете по света, с които си партнираме. След като е направил своят избор, с наш консултат ще обсъдят всички детайли по пътуването – избор на хотел, самолетни билети и допълнителни услуги, според възможностите и предпочитанията на клиента.

– Медицинският туризъм не подронва ли авторитета на местното здравеопазване?

– Здравният туризъм, и по-специално медицинският, е типът туризъм с най-бързо развиващите се темпове в световен мащаб. Създават се редица медицински сдружения и неправителствени организации, които целят обединяване на усилията на специалисти в бранша от различни държави да развиват сектора и да си партнират. Подобни организации има и в България, те ежегодно провеждат срещи на международно ниво с цел популяризиране на страната ни като дестинация за медицински туризъм с голям потенциал. Това е и една от целите, които си е поставила Академия “Мона Лиза” – чрез добрите партньорства, които изграждаме с чужди клиники и организации, и международния обмен на лекари и пациенти, работим по създаването на добър имидж на медицинския туризъм в България.

– Кои са най-популярните дестинации за медицински туризъм по света?

– Медицинският туризъм е силно развит в много държави на различни континенти. Сред най-популярните дестинации са Индия, Тайланд, Русия, Китай, Дубай, Куба, Колумбия, Израел, Турция, а сред европейските – Австрия, Испания, Швейцария, Гърция и много други.

– За какви процедури най-често се използва медицинският туризъм?

– Индия, например, е традиционна дестинация за здравен туризъм – както за медицински, така и за спа и уелнес. Една от най-големите иновации и най-широко търсена от туристи и чужденци е алтернативната медицина Аюрведа. Тайланд пък е популярен с множество иновации в областта на пластичната хирургия. Единствено там е възможна операция за смяна на пола.

Широко известно е, че Израел предлага едни от най-добрите медицински услуги в света. Колумбия е мястото, което много северноамериканци избират заради отличните хирурзи и добри цени. Испания е една от държавите в Европа със силно развит медицински туризъм, особено в сферата на пластичната хирургия, антиейджинга и естетичната медицина. В страната има много сдружения, които работят върху прилагане на нови иновативни методи за различни процедури за подмладяване и разкрасяване.

– А България може да предложи подобни услуги за пациенти от чужбина и какви са те?

– Разбира се! България им капацитета, базата и ресурсите да посрещне нуждите на пациенти от чужбина в различни сфери на здравеопазването. Има неповторими кътчета в страната, които могат да бъдат използвани за комбинация от рекреативен и медицински туризъм на пациенти от други държави, което, освен, че би повишило приходите и инвестициите в България, би ни популяризирало и утвърдило на световната туристическа карта.

– Кои са най-атрактивните български места за медицински туризъм?

– България е популярна дестинация за здравен туризъм и профилактика. Страната ни има богати традиции в областта заради наличието на доказано полезни минерални извори. Това е и една от най-популярните сфери на здравен туризъм у нас. Много балнеоложки курорти из цялата страна предлагат разнообразно специализирано професионално обслужване.

България е сред страните, които комбинират ниски цени на медицинските услуги с доказания професионален опит на медицинския персонал. Познати са между 700 и 1000 минерални извори, а стотиците дестинации за активен здравен туризъм нареждат страната ни в топ 5 на СПА-дестинациите в Европа. Сред най-популярните се нареждат Велинград, Сандански, Сапарева баня, Банкя и Хисаря. За съжаление обаче, в България все още не е силно застъпен медицинският туризъм в чистата му форма, свързан с диагностика, профилактика и лечение.

Ние, от „Мона Лиза Медикъл тур” обаче ще променим това!

 


Още публикации в категория Новини, Среща с Мона Лиза

Коментирай с Фейсбук

Подобни публикации

Експресна програма – стройни за лятото! Няколко лесни стъпки, само за един месец
Мона Лиза | 1835 Прегледа

Експресна програма – стройни за лятото! Няколко лесни стъпки, само за един месец

Стройни за лятото – програма „Всичко в едно“ от Мона Лиза
Мона Лиза | 2190 Прегледа

Стройни за лятото – програма „Всичко в едно“ от Мона Лиза

Фейсбук Страница

Последни публикации

Надежда за деца и възрастни, засегнати от ДЦП

Дамски клуб „Мона Лиза“ със специални подаръци за дамите

Кръвен тест за хранителна несъвметимост гарантира активен и пълноценен начин на живот